Zdravko Mamić u Sheratonu se sastao s Tomislavom Karamarkom

Zdravko Mamić u Sheratonu se sastao s Tomislavom Karamarkom

Foto: Hina / Index / Facebook

ZDRAVKO MAMIĆ u hotelu Sheraton jučer se sastao s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, objavio je nogometplus. Nedavno je na istom mjestu razgovarao s inkriminiranim bivšim premijerom Hrvatske, Ivom Sanaderom.

Mamić je izdašni financijer Karamarkove stranke, i za očekivati je da računa na pomoć svojih političkih zaštitnika. Mamićev nogometni savez utočište je HDZ-ovog kadra, koji drži 11 od 17 fotelja u nogometnoj vladi, Izvršnom odboru HNS-a. Mamić i dalje obnaša svoju funkciju dopredsjednika najvišeg nogometnog tijela u zemlji, no Županijski sud izrekao mu je zabranu prilaska Dinamu u svojstvu izvršnog predsjednika kluba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je opterećen i sudskim postupcima te optužnicama za izvlačenje blizu 200 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo, udruživanjem sa suradnicima u zločinačku organizaciju. Pri Općinskom sudu tereti ga se i za prijetnje smrću ocu i menadžerima mladog nogometaša Robertu Muriću. Paralelno, Mamić pokušava srušiti i novi Zakon o sportu, koji propisuje drugačiju raspodjelu vlasti u županijskim središtima, esencije moći HNS-a, koja Mamiću i suradnicima daje legitimitet.

Sve su to potencijalne teme razgovora s Tomislavom Karamarkom koji je sada u poziciji vlasti, a njegovom suradniku Mamiću potrebna je politička protekcija.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara