Zidane razočaran Domenechom: Jako me nervira što je izostavio Mexesa iz momčadi

Zidane razočaran Domenechom: Jako me nervira što je izostavio Mexesa iz momčadi

NA SVOJOJ internet stranici legendarni je francuski nogometaš Zinedine Zidane izrazio zadovoljstvo igram Francuske na gostovanju kod Rumunjske (2:2). Ne i jednim potezom izbornika.

"Jako me nervira kad vidim da se igrača kao što je Mexes olako odstrani iz momčadi samo zato što je odigrao jednu lošu utakmicu. Da, nije imao svoj dan u Beču protiv Austrije, ali kakve to veze ima? On je jednostavno igrač kojega se ne mijenja, nogometaš budućnosti kad je francuska reprezentacija u pitanju. Bit će stožerni igrač sljedećih deset godina i doista me izluđuje kad vidim da se takvog igrača nakon samo jedne utakmice eliminira."

U sljedećim je rečenicama Zidane objasnio kako mu Mexes nije nikakav prijatelj.

"Jednostavno, prepoznajem u njemu kvalitetu koja mora eksplodirati. Mislim da se radi o obrambenom igraču kalibra jednog Laurenta Blanca ili Liliana Thurama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponešto je Zidane iskomentirao o mladom veznjaku Bordeauxa (na posudbi iz Milana) Yoannu Gourcuffu, kojega mediji u francuskoj ponovno uspoređuju s njim, Zidaneom.

"To uopće nije kompliment za njega. Mene se tako uspoređivali s Platinijem. Najprije je to ugodno, onda postaje opterećenje. Gourcuff je Gourcuff i to je sve. Nikad neće biti nitko drugi. I bit će dobar koliko sam zasluži. Jednako kao što će biti Ribery ili Benzema. Ne bismo smjeli uspoređivati igrače, jer ćemo ih time samo osakatiti."

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara