Zlatan objasnio zašto je Ajax u jednoj stvari najbolji na svijetu

Zlatan objasnio zašto je Ajax u jednoj stvari najbolji na svijetu
Foto: Epa

AJAX u utorak u Torinu igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa, a nizozemski novinari sjetili su se jednog igrača koji je u karijeri igrao za oba kluba. Naravno, riječ je o Zlatanu Ibrahimoviću, koji je za Voetbal International rekao da se niti jedna škola nogometa u svijetu ne može mjeriti s onom Ajaxovom.

Ibrahimović je u Ajax stigao iz Malmöa 2001. kao 19-godišnjak i u Amsterdamu je proveo tri godine prije nego što je prešao u Juve, gdje je krenuo početak jedne nevjerojatne karijere.

"Za mladog ambicioznog nogometaša nema boljeg kluba od Ajaxa", rekao je Ibrahimović pa je nastavio:

"Način treninga, filozofija kluba, kolege kojima ste okruženi kao klinac, sve je na najvišem mogućem nivou. Savjetovao bih svakom talentiranom igraču da karijeru započne u Ajaxu", dodao je Šveđanin.

Ibrahimović smatra da je ova sezona samo još jedan primjer zašto je Ajax toliko dobar u onome što radi.

"Upravo to smatram toliko posebnim, taj dugi period u kojem stalno dokazuju da njihova filozofija djeluje. Nevjerojatno je koliko su vrhunskih igrača proizveli. Ako imate pravi mentalitet, lako je napraviti velike korake u Ajaxu. Držite oči i uši širom otvorene, učite od profesionalaca u klubu i naporno radite. To su prvi koraci da postanete jedan od najboljih nogometaša na svijetu. I dalje sam zahvalan Ajaxu što je to bio prvi strani klub koji mi je to ponudio", zaključio je Ibrahimović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara