Zlatni hrvatski veslači: Sad idemo po prvo mjesto na Olimpijskim igrama!

Foto: AFP

DAVID ŠAIN, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković na Novom su Zelandu osvojili zlatnu medalju u veslanju. Hrvatski četverac na pariće slavio je ispred Talijana unatoč vrlo teškim uvjetima na stazi i tome što su bili u pruzi broj četiri.

"Presretan sam, svi smo. Stvarno smo najbolja ekipa koja je ikad veslala u Hrvatskoj i to smo dokazali svima. Svi koji nisu vjerovali u nas sad moraju", rekao je David Šain za Mediaservis pa se prisjetio utrke:

"Utrka je bila teška, od samog starta se osjetilo da je to to i da imamo sve pod kontrolom. Malo je bilo problema s Talijanima do 1000 metara, ali smo kasnije sve sredili kako treba."

Hrvatska je posada na kraju slavila s rezultatom 6:15.78.

"Pobijedili smo za sekundu i pol, ali su uvjeti bili jako neregularni. Njemačka koja je bila sigurni favorit za medalju je ostala bez nje. Imali su nepovoljniju stazu u odnosu na Talijane i u odnosu na nas. Kažu veslački stručnjaci da smo mi bili u stazi jedan u kojoj su bili Talijani da bismo pobijedili s prednosti od 20-ak sekundi. Ali, dovoljna je sekunda i pol."

Planovi?

"Sad ćemo se odmoriti i ponovno krenuti u pripreme za iduću, predolimpijsku sezonu. Treba steći status olimpijaca. Želimo ponoviti osvajanje svjetskog naslova, ali naš cilj je prvo mjesto na Olimpijskim igrama jer znamo da ćemo po tome biti zapamćeni."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara