"Zovite nas brončani, ali mi smo sretni! Nastala je nova Hrvatska"

"Zovite nas brončani, ali mi smo sretni! Nastala je nova Hrvatska"

Foto: Facebook / HRS

DOMAGOJ DUVNJAK, uz novog ministra obrane Ivana Stevanovića, predvodio je hrvatsku rukometnu reprezentaciju do novog uspjeha. Momčad je preživjela remont i osvojila broncu u borbi s Norveškom. Preživio je i Duvnjak, koji je u finišu igrao s natučenim prstom.  Zaboravio je na bol. 

"Preživio sam, da! Ne uopće znam što reći. Čestitam dečkima jer su pokazali karakter. Teško je nakon poraza u polufinalu, utakmice za treće mjesto su mentalno zahtjevne. Ma neka nas ljudi zovu kako hoće, neka nas zovu brončani, ali mi smo sretni", govorio je Duvnjak u dahu.

"Krvavo je stečena ova medalja. Od sjajnih trenutaka, do loših, svega smo prošli na ovom turniru. No, kada stavimo medalju oko vrata znat ćemo da je zaslužena. Hvala stručnom stožeru i naših doktorima te fizioterapeutima. Ne smijem ih zaboraviti, kao ni ove predivne navijače. Neopisivo", zaključio je.

Ćupić: Šteta zbog finala 

Ivan Ćupić i dalje žali zbog propuštenog finala. Motiv je bio golem, Ćupiću nije prvi put...

"Sretni smo, znamo što ovo znači. Ipak, šteta zbog finala. Čestitke dečkima i svim ljudima koji su bili uz nas. Od svakog ponešto i eto - nova medalja. Nastala je jedna nova Hrvatska, ovo je tek početak", rekao je Ćupić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojun: Bronca zlatnog sjaja 

Jakov Gojun dobio je nakon utakmice najslađu čestitku. Zagrlio je svog sinčića i poručio:

"Ova je medalja zlatna za nas. Znate koliko nam je bilo teško, koje smo sve probleme imali. Bili smo otpisani, a mi se vraćamo u domovinu s medaljom!"

Gojun je u pravu. Malo tko vjerovao je da se pomlađena Hrvatska može vratiti na postolje već u Poljskoj. Medalju nismo uzeli još od 2013. godine. 

"Ovo je vrhunski poticaj za budućnost. Bilo je teško podignuti glave nakon Španjolske, ali pokazali smo da pripadamo vrhu", složio se Igor Karačić.

 

Pala je najslađa pusa. <3

Posted by Index Sport on 31. siječnja 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara