IVICA ZUBAC

Zupčev menadžer: Toga ne bi bilo da Zubac nije zamijenio dres Cibone

Zupčev menadžer: Toga ne bi bilo da Zubac nije zamijenio dres Cibone
Foto: EPA-EFE

IVICA ZUBAC u četiri godine etablirao se kao startni NBA centar, što je strašan napredak kada znamo kako je izgledao njegov košarkaški put u Europi.

213 centimetara visok centar iz Čitluka probijao se kroz mlađe kategorije Cibone, no pravu šansu u seniorskoj ekipi nikad nije dobio.

Tako je 2016. iskoristio priliku za raskid ugovora jer tri mjeseca nije dobio plaću. Priliku je vidio i poznati srpski košarkaški menadžer Miško Ražnatović, koji ga je doveo u svoj klub Megu nakon što je Cibona osporila Zupčev već potpisani ugovor s Cedevitom.

Zubac je u Megi proveo samo tri mjeseca, igrao je jedino srpsko prvenstvo, a potom je otišao na NBA draft, na kojem su ga izabrali Los Angeles Lakersi. Ražnatović je na Twitteru insinuirao da je Zupčev prelazak u Megu bio ključni potez u njegovoj karijeri.

"S vremena na vrijeme zaboravne ljude treba podsjetiti na događaje iz bliske prošlosti. Svaki put kada Ivica Zubac zakuca na turniru u Splitu, a nadajmo se i u Tokiju, treba istaknuti da tog zakucavanja ne bi bilo da nije u jednom jako turbulentnom trenutku njegove tek započete karijere netaknut znojem dres plave boje zamijenio dresom intenzivne roza boje. I siguran sam ako Ivica s prijateljima izbori nastup na Olimpijskim igrama, da će to biti mega uspjeh pomalo uspavane hrvatske košarke", napisao je Zupčev menadžer.

Zubac je danas startni centar Los Angeles Clippersa, vjerojatno će biti prvi centar Hrvatske u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ima 22 godine i još puno prostora za napredak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara