Zvijezda Reala o teškom alkoholizmu: Isus mi se ukazao nakon 18 capirinha i 14 piva

Zvijezda Reala o teškom alkoholizmu: Isus mi se ukazao nakon 18 capirinha i 14 piva

Foto: Guliver Image/Getty Images

DO SREDINE 20-ih bio je "Novi Cafu", "Desni Roberto Carlos", milijunaš, brazilski reprezentativac, sa Sao Paulom prvak Južne Amerike i svijeta, te pojačanje Galactico Reala, suigrač pravog Ronalda, Zidanea, Van Nistelrooya, Beckhama, Roberta Carlosa... 

Ali, nitko nije znao veliku i tešku tajnu koju je čuvao sve do sada i prekida igračke karijere u 36. godini.

Cicero Joao de Cezare, poznatiji kao Cicinho, otkrio je u programu ESPN Brazila da je tijekom cijele karijere patio od kroničnog alkoholizma i da je pio enormne količine alkohola, prvo kako bi se nosio s uspjehom, a kasnije s onim što će ga puno duže u karijeri pratiti - neuspjehom.

"Nikada nisam znao popiti dva pića i otići kući, nego bi u klubu lokao dok se ne bi srušio. Pušio sam barem dvije kutije cigareta dnevno. Uzimao bih i droge da nije bilo doping-testova." Cicinho je odlično krenuo u Realu, ali nakon što je izgubio mjesto na desnom boku od Salgada i Ramosa, pao je u depresiju i okrenuo se piću.
 
Drugu priliku dobio je u Romi 2007. kada su tisuće navijača došle na Fiumicino pozdraviti igrača koji je smatran velikim pojačanjem, plaćen "samo" 11 milijuna eura.

Ali i ovdje je Cicinho nakon sjajne prve sezone pao u drugi plan iza Casettija, Rosija i Motte, pa je uslijedio začarani krug lokanja i depresije.
 
"Vratio bih se iz kampa u Trigoriji svjestan da u nedjelju neću igrati, pa bi se u stanu okružio limenkama piva i lažnim prijateljima i ne bih stajao dok sve ne popijem i popušim. Takvim stalnim opijanjem ugrožavao sam si život."
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Nije čudno da mu je s takvim "pripremama" karijera doživjela sunovrat i da na posudbama u Sao Paulu i Villarrealu ništa nije napravio, kao i da mu se broj nastupa za reprezentaciju zaustavio na 15.
Ali, put iz pakla alkohola i depresije, Cicinho je našao kao ponovno rođeni kršćanin i to za vrijeme jedne od pijanih seansi: "Isus mi se ukazao nakon 18 capirinha i 14 piva." otkrio je kako se oprostio s opijanjem.
 
Zadnju priliku 2013. ukazao mu je upravo nekadašnji suigrač Roberto Carlos, trener Sivasspora, u kojem je Cicinho konačno igrao dobro i nakon odlične prve sezone, te je nakon tri godine u središnjoj Turskoj završio karijeru te svjedočio o ovisnosti koja ga je umalo stajala života.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara