#MouradHamydInnocent: Mladić osumnjičen za pokolj novinara u vrijeme napada bio na satu filozofije?

#MouradHamydInnocent: Mladić osumnjičen za pokolj novinara u vrijeme napada bio na satu filozofije?

Screenshot: YouTube

ŠKOLSKE kolege 18-godišnjaka osumnjičenog da je kao vozač pomogao u bijegu islamističkih fundamentalista koji su u srijedu ubili novinare i karikaturiste satiričkog lista Charlie Hebdo tvrde da je on za vrijeme napada bio u razredu.

Mourad Hamyd se predao policiji u svom domu u gradu Charleville-Mézières smještenom u blizini granice s Belgijom nakon što je na društvenim mrežama imenovan kao jedan od trojice osumnjičenih za napad.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon što su mediji prenijeli vijest o njegovoj predaji, na Twitteru je osvanuo "hashtag" #MouradHamydInnocent (MouradHamydNevin)

"On sjedi u mom razredu i jutros je bio na predavanju," napisala je @babydroma koja je na Twitteru aktivna od 2012. godine i na čijoj vremenskoj liniji do jučerašnjih napada nije bilo ničeg što se ne bi očekivalo od tipične gimnazijalke.

Naizgled frustrirana novinarima i drugim ljudima koji su propitkivali njezin identitet i motive, djevojka je nekoliko sati kasnije dodala tweet u kojem piše: "Kunem se da s Mouradom nisam progovorila više od pet puta, ali se osjećam dužnom pružiti pomoć," napisala je @babydroma i dodala da je u vrijeme napada s Hamydom bila na sata filozofije.

Pod navedenim "hashtagom" se uskoro pojavio čitav niz korisnika koji potvrđuju navode @babydrome.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara