1. listopada - međunarodni dan starijih osoba

U Hrvatskoj i svijetu sutra se obilježava 1. listopada, Međunarodni dan starijih osoba, koji je 1991. godine proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda.

Time se željelo jedan dan u godini posvetiti potrebama i problemima starije populacije, koja se sve više povećava zbog sve dužeg životnog vijeka te sve niže stope rađanja.

U Hrvatskoj je, prema posljednjem popisu stanovništva, oko 15 posto ljudi starijih od 65 godina, a tijekom godina očekuje se daljnji porast starije populacije.

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) u čestitki u povodu Međunarodnog dana starijih osoba ističe kako se u svojem djelovanju rukovodi nastojanjima da iz općeg dobra osigura i dobro za osobe starije dobi, te ih želi okupiti i uključiti u politički proces.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSU ocjenjuje kako je položaj umirovljenika, kao i ostalih u društvu, usko vezan uz gospodarske mogućnosti pa će svoje aktivnosti usmjeriti ka jačanju hrvatskog gospodarstva, kaže se u priopćenju.

Međunarodni dan starijih osoba u Zagrebu će biti obilježen kulturno-zabavnim programom na Trgu bana Jelačića. Organizator je Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu politiku, a tom će prigodom biti predstavljen i rad gerontoloških centara Grada Zagreba.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara