11 bivših šefova HT-a pronevjerilo 18 milijuna kuna

11 bivših šefova HT-a pronevjerilo 18 milijuna kuna

SPLITSKA je policija nakon kriminalističke obrade podnijela kaznene prijave za gospodarski kriminal protiv 11 vodećih osoba negdašnjega Telekomunikacijskog centra ´Split´ i građevnog poduzetnika pod osnovanom sumnjom da su uzrokovali štetu od 18 milijuna kuna, izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Leon Tauber.

Policija je prijavila negdašnjeg upravitelja TKC-a Jurja Buzolića (52) i deset njegovih suradnika te građevnog poduzetnika iz Podstrane. Tauber je, navodeći inicijale prijavljenih, kazao da je splitska policija na zahtjev Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva u Splitu podnijela kaznene prijave protiv 12 osoba zbog osnovane sumnje da su počinili više kažnjivih djela zlouporabe položaja i ovlasti i ovlasti u gospodarskom poslovanju, podmićivanja, nesavjesna gospodarskog poslovanja i krivotvorenja službene isprave. Time je uzrokovana šteta od 18 milijuna kuna. Prijava se odnosi na razdoblje od 1997. do 2001.

Tauber je istaknuo da radi istrage ne može objaviti pojedinosti kaznenih prijava te da dijelovi tekstova objavljenih u današnjim novinama nisu točni.

Na upit novinara, koji su bili nezadovoljni što policija nije izišla u javnost s kaznenom prijavom koja je podnesena prije tri dana, već su za nju znali samo neki kolege, Tauber je kazao da je riječ o prijavi po redovitu postupku. To znači da nije bilo sprovođenja, to je bila odluka policije, koja je tek danas kanila podastrijeti osnovne podatke o toj prijavi, tako da ništa ne skrije, rekao je Tauber.

Supruga prvoosumnjičenog novinaru prijetila smrću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijska državna odvjetnica Inka Jurišić potvrdila je da su od policije zaprimili kaznenu prijavu protiv 12 spomenutih osoba, ali je kazala da ona o njoj ne može govoriti niti ju komentirati. Dodala je da je odvjetništvo kaznenu prijavu poslalo USKOK-u.

Na kraju konferencije novinar ´Slobodne Dalmacije´ Marko Didić, autor današnjeg teksta ´Buzolić i suradnici nelegano zaradili 18,5 milijuna kuna´, kazao je Tauberu i novinarima kako mu je sinoć u dva telefonska poziva supruga prvoosumnjičenog Jurja Buzolića, inače splitska odvjetnica Zdravka Buzolić, prijetila smrću. Didić je kazao da ima svjedoke, da će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu za prijetnju te da će ju prijaviti i odvjetničkoj komori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara