11. skupština udruge "hrvatske majke"

UDRUGA "Hrvatske majke" koja okuplja obitelji zatočenih, nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja s vinkovačkog područja, prva koja je proizašla iz Domovinskog rata, danas je u Vinkovcima održala svoju 11. skupštinu.

Kako je rečeno, u 11 godina neprekidnog rada ta je udruga počela s traženjem 120, a našla je 57 branitelja, ni jednog živog. Svi su pronađeni u nekoj od 137 masovnih grobnica u Hrvatskoj ili u grobnicama u Srbiji.

Spomenka Kušić, predsjednica udruge "Hrvatske majke", istaknula je odličnu suradnju s vladinim Uredom za zatočene i nestale.

"Nećemo prestati s traženjem dok ne pronađemo i posljednjeg s popisa zatočenih i nestalih", poručila je Kušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstojnik vladina Ureda za zatočene i nestale pukovnik Ivan Grujić rekao je da je već 11 godina u svakodnevnom kontaktu s tom udrugom, prvom takve vrste u Hrvatskoj.

Po njegovim riječima, do sada je u Hrvatskoj pronađeno 137 masovnih grobnica, a na popisu vladina Ureda za zatočene i nestale vode se još 1232 nestale osobe.

Do sada je identificirano više od 3000 posmrtnih ostataka što iznosi 84 posto. "Bit ću zadovoljan tek kad postotak bude preko 90 posto", istaknuo je Grujić.

(Hina) jvrd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara