13 godina hdz-a: u rijeci sanader, u koprivnici hebrang

Predsjednik HDZa Ivo Sanader na večerašnjoj je svečanoj proslavi 13. obljetnice riječkog ogranka te stranke u Rijeci kazao da će parlamentarni izbori biti vjerojatno u jesen te da HDZ neće koalirati ni sa SDPom ni s HNSom, nego sa strankama centra ili desnog centra.

To što HDZ ne izlaže svoj izborni program Sanader je obrazložio željom da, kako je naveo, ´HDZ ne bude tema, nego da tema do izbora bude sadašnja koalicijska vlast´. Najavio da će nakon izbora HDZ donijeti zakon po kojem će sadašnja područja od posebne državne skrbi postati područjima od posebnoga hrvatskog interesa te naveo da će Hrvati u BiH ostati ´čvrsta točka u programu´ HDZ-a. Kako je rekao, HDZ će jačati malo i srednje poduzetništvo kako bi se zaposlilo što više ljudi. Izjavio je da se članovi sadašnje Vlade svađaju među sobom, a ne brinu se za nezaposlenost u zemlji i druga bitna pitanja.

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Vladimir Šeks kazao je da je ta politička stranka postala jedina alternativa, kako je rekao, ´modelu vlasti koji se približava svomu kraju´. Šeks je rekao da će HDZ na parlamentarne izbore izići samostalno te da će nakon izbora ocijeniti kako će sastaviti vladu.

Zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor kazala je da će HDZ na prvoj sjednici sljedećeg saziva Sabora promijeniti Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te da će vratiti naknade majkama i djeci.

Dopredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang na večerašnjoj je proslavi 13. obljetnice HDZ-a u Križevcima ustvrdio da premijer Ivica Račan s Vladom ´nije toliko nesposoban u rješavanju gospodarskih problema koliko sustavno radi na uništavanju hrvatskog gospodarstva pod sponzorstvom ljevičarskih vlada u EU, jer je to preduvjet da Hrvatska uđe u neku novu balkansku integraciju´.

´Naši su programi vrlo hrabri i poticat će napredak gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i poljoprivrede. Oni teže integracijama i u Europsku uniju, i u NATO, ali naš cilj je i dobar, bogat i dostojanstven život svakoga hrvatskoga građanina´, rekao je Hebrang u Križevcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara