13-godišnjak oteo i pet dana silovao godinu dana stariju djevojčicu

POZNATI medijski slučaj 18-godišnjeg Saše Amića iz Zoljana, pored Našica, koji je oteo 19-godišnju djevojku iz Požege te je potom silovao, dobio je još jedno tamno poglavlje priče.

Naime, gotovo istu sudbinu, samo tjedan dana prije, doživjela je 14-godišnja djevojčica koju je oteo i pet dana silovao 13-godišnjak, a u priču je uključen i Amić.

Trojac poticao dječaka na silovanje

Kako piše Slobodna Dalmacija, policija je zbog dvije otmice i silovanja pritvorila 21-godišnjeg Željka Amića i 26-godišnjeg Nedeljka Jurkovića, dok se Saša Amić već prije nalazio u pritvoru. Svi osumnjičeni kao i žrtve su Romi, a silovatelji se brane kako su djevojke oteli u namjeri da ih ožene.

Prema podacima kojima raspolaže splitski dnevnik, 13-godišnjak je ispred kuće 14-godišnje djevojčice došao u automobilu zajedno s pritvorenom trojkom. Oni su nesretnu djevojčicu uvukli u automobil, te odvezli kod dječakove kuće. Ondje ju je držao zatočenu, a na opetovano silovanje poticali su ga Željko i Saša Amić te Nedjeljko Jurković.

Dječak objašnjavao ocu otete djevojčice kako će je ženiti

Priča je ipak otkrivena u nevjerojatnom slijedu okolnosti. Dječak je telefonski nazvao obitelj otete objašnjavajući ocu kako se njegova kći nalazi kod njega te da bi je htio oženiti. Također, 13-godišnjak je dodao i kako se otac djevojke ništa ne brine jer je sve u redu.

Otac je, shvativši o čemu je riječ, zahvalio na pozivu te hladno rekao kako bi bilo dobro da on i njegova obitelj dođu do njih u Požegu kako bi se bolje upoznali. Sretni dječak odmah je obavijestio svoje roditelje i rodbinu kako se sprema svadba, a dječakova rodbina krenula je prema domu nesretne djevojčice kao da je riječ o svatovima.

Nesuđeni svatovi u fizičkom obračunu 50-tak osoba

Kada su došli ispred kuće, započela je svađa između dvije obitelji, a navodno je u masovnoj tučnjavi, u kojoj je bilo i upotrebe pištolja, sudjelovalo pedesetak osoba. 

Još bizarnije zvuči podatak kako je večer prije tog događaja oteta 19-godišnja djevojka, koja je na sličan način oteta i završila u domu Saše Amića gdje je silovana. Ona je u vrijeme kada se odigravala svađa dvije obitelji, uspjela pobjeći iz Sašina doma te sve prijaviti policiji.

Saši Amiću na koncu će odgovarati za otmicu i silovanje, a ostala dvojica za otmicu i poticanje na silovanje. Protiv 13-godišnjaka slijedi izvješće Državnom odvjetništvu za mladež.   

I.Ć.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara