13-godišnjakinju silovali, a sada prijete njoj i njenoj obitelji

13-GODIŠNJA djevojčica iz Trogira žrtva je silovanja, a njeni silovatelji 13-godišnjak i 12-godišnjak sada prijete da će ju zaklati, te se ponašaju vrlo bahato prema njenoj obitelji.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju obitelj djevojčice žali se kako nemaju pomoć policije.

"Bojim ih se. Imaju nož i prijete mi da će me ubiti ako budem pričala o tome što su mi učinili" - kazala je djevojčica koja ima poteškoće u razvoju.

Njena sestra ispričala je kako su 13-godišnjakinju dvojica dječaka silovali 3. studenoga oko 15 sati. Silovanje se dogodilo u jednoj kući u izgradnji u kojoj je desetak dječaka koji već dulje maltretiraju djevojčicu postavilo krevet, fotelju i stolić.
"Sestru su odvukli u taj "apartman", gdje su joj skinuli odjeću, nakon čega joj je 12-godišnjak držao noge, a 13-godišnjak ju je silovao. Ona je počela vikati i pozivati tatu upomoć, što je privuklo jednog desetogodišnjeg dječaka koji se s dvojicom prijatelja zatekao u blizini. Kada se taj dječak pojavio, silovatelj ga je pogodio lokotom i raskrvario mu glavu, nakon čega su se dvojica zlostavljača ipak prepali i pobjegli" - ispričala je 25-godišnja sestra zlostavljanje djevojčice za Slobodnu Dalmaciju.

Djevojčica prvo nikome ništa nije željela reći, no kada je njena sestra čula što se dogodilo priznala je, te je pozvana policija. No, iz Županijskog državnog odvjetništva obitelj je dobila obavijest kako zlostavljači, budući da su mlađi od 14 godina ne mogu kazneno odgovarati te obitelj može "svoj imovinskopravni zahtjev ostvariti u građanskoj parnici protiv roditelja navedene djece".

Sestra zlostavljane djevojčice kaže kako su im dječaci zapalili kantu za smeće, izudarali i sprejem išarali automobil, te da su pljuvali na baku i bacali petarde na nju.

"Prikupila sam svu potrebnu dokumentaciju, uključujući i ginekološki nalaz, našla odvjetnika i, dakako, krećem u pokretanje tužbe protiv roditelja cijele skupine zlostavljača koji su sestru i ranije tukli i skidali golu. No, ne mogu razumjeti da im sustav ništa ne može. To bi bilo isto kao da ja sestri dam nož da na taj način riješi stvar jer ni ona ne može odgovarati budući je mlađa od 14 godina. Dakako da to neću učiniti jer u konačnici ipak vjerujem da će sustav obaviti ono što treba" - zaključila je razgovor sestra silovane djevojčice.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara