14 ozlijeđenih u lakšoj nesreći bangladeškog Airbusa

14 ozlijeđenih u lakšoj nesreći bangladeškog Airbusa

14 OSOBA lakše je ozlijeđeno u lakšoj zrakoplovnoj nesreći koja se jutros dogodila na međunarodnom aerodromu u Dubaiju. Aerodrom je zbog nezgode bio zatvoren gotovo 8 sati za vrijeme kojih su tisuće putnika kasnile s odlascima s istog aerodroma.

Zračna luka u Dubaiju zbog nezgode u kojoj je prilikom polijetanja došlo do, kako se čini, puknuća prednje noge stajnog trapa zrakoplova Airbus 310 bangladeškog Bangladesh Airlinesa, je bila zatvorena gotovo 8 sati.

U letjelici se u trenutku polijetanja nalazilo 236 putnika i članova posade, od kojih je njih 14 hospitalizirano zbog lakših tjelesnih ozljeda, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću dubaijskog aerodroma, najprometnijoj zračnoj luci na Srednjem Istoku.

U službenom priopćenju navodi se tek kako je let Biman Bangladesh Airlinesa 006, imao nezgodu tijekom polijetanja zbog koje nije uspio poletjeti. Airbus je oko 6.30 sati po lokalnom vremenu trebao poletjeti prema Dhaki u Bangladešu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim izvješćima, uzrok puknuća prednje noge stajnog trapa mogla bi biti preopterećenost letjelice odnosno prekrcanost teretom.

Dubaijske zračne službe u suradnji s vlastima generalnog i civilnog zrakoplovstva Ujedinjenih Arapskih Emirata provode istragu o uzrocima današnje nezgode.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara