14-godišnja Talijanka otrovana na brodu je bolje, sad je na odjelu s mamom

14-godišnja Talijanka otrovana na brodu je bolje, sad je na odjelu s mamom
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

POBOLJŠALO se zdravstveno stanje 14-godišnje djevojčice koja je prije pet dana stradala zbog trovanja ugljikovim monoksidom (CO) na brodu na Hvaru te je premještena iz Jedinice intenzivnoga liječenja na odjel na kojemu se zbog posljedica trovanja istim plinom liječi i njezina majka.

"Djevojčica, stara 14 godina, koja je stradala zbog trovanja ugljikovim monoksidom, premještena je u subotu  na Odjel za endokrinologiju i neurologiju i sad je zajedno s majkom koja je također stradala od toga trovanja, ali nije bila životno ugrožena", potvrdila je Hini pedijatrica Tatjana Ćatipović-Ardelić.

Po njezinim riječima, petogodišnji dječak koji je također stradao zbog trovanja ugljikovim monoksidom još je na Jedinici intenzivnoga liječenja, gdje se i dalje provode sve mjere intenzivnoga liječenja.

Zbog otrovanja ugljikovim monoksidom na brodu na Hvaru 13. kolovoza ove godine preminuo je 57-godišnji muškarac, a petero je ljudi sa zdravstvenim poteškoćama prevezeno u splitski KBC, među kojima i dvoje životno ugrožene djece koja su smještena u Jedinicu intenzivnoga liječenja.

Svih šestero stradalih na brodu na Hvaru talijanski su državljani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara