15. obljetnica HDZ-a Istre

Potpredsjednik Vlade i član Nacionalnog vijeća HDZa, Damir Polančec, govoreći o predstojećim lokalnim izborima, izjavio je u Pazinu kako je prvo stranačko načelo HDZovog predizbornog programa supsidijarnost, u sklopu kojeg će svaka gradska općinska i županijska organizacija autonomno odlučivati o tome tko će biti na listi, odnosno s kojom će strankom prije ili poslije izbora koalirati.

Sudjelujući večeras na svečanosti obilježavanja 15. obljetnice HDZ-a Istarske županije, Polančec rekao je kako ta stranka u Istri u kratkom vremenu teško može očekivati velike pozitivne iskorake, odnosno pobjedu no kako će izbori pokazati da se HDZ nalazi na pravom putu.

"HDZ je znao na pravi način izvući Hrvatsku iz okrilja Jugoslavije, znao se izboriti za međunarodno priznanje Hrvatske te voditi obranu zemlje i obraniti je od agresije. HDZ će stoga znati Hrvatsku uvesti i u EU, a znat će ujedno razviti sve županije i gradove", kazao je potpredsjednik Vlade i član Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Istre Marino Roce kazao je kako je HDZ po rezultatima druga politička opcija u Istri, te da ta stranka nikako ne može biti zadovoljna načinom razvoja Istre.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je IDS sudjelovao u obnašanju državne vlasti od 2000. do 2004. godine, sve je za Istru tada stalo, a sve priče o razvojnom napretku ove županije nisu točne", rekao je Marino Roce.

Dodao je kako će HDZ i dalje lobirati za razvitak unutrašnjosti Istre, za bolju prometnu povezanost te za unapređenje poljoprivredne na istarskom poluotoku.

(Hina) xdspo ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara