17 minuta užasa: Terorist na Novom Zelandu prenosio je pokolj uživo

17 minuta užasa: Terorist na Novom Zelandu prenosio je pokolj uživo
Screenshot: Telegraf

KAKO javlja Sky News, terorist koji je počinio strašan pokolj u novozelandskim džamijama svoj krvavi pohod prenosio je uživo putem interneta. Nakon krvavog napada, ubojica je uhićen. Osim njega, uhićene su još tri osobe. Njih se istražuje.

Sky News je imao priliku vidjeti tih 17 minuta live streaminga i donosi sažet opis.

>> UŽIVO Pokolj na Novom Zelandu: Ubijeno najmanje 49 ljudi, cure novi detalji

Na početku vidimo plavokosog bijelca koji se vozi u autu prema džamiji Al Noor, a u pozadini se čuje muzika. Hoda po pločniku prema ulazu.
Dok se približava vratima džamije, izvlači oružje i uperi ga u ljude koji stoje unutra. Eksplicitna snimka onda prikazuje kako terorist puca na ljude u hodniku, da bi nakon toga ušao u dvoranu s puno vjernika i nastavio pucati.

Na snimci se u jednom trenutku u samo jednoj prostoriji vidi 12 ubijenih ljudi, čija tijela leže na podu. Svjedoci kažu da je meta napada bila i prostorija za žene unutar džamije.

Terorist se vraća u glavnu dvoranu i nastavlja ubijati. Može se vidjeti kako ubija čovjeka koji pokušava pobjeći i da puca u tijela koja leže na podu.
Nakon pet minuta paljbe terorist je otišao u svoj auto, promijenio oružje i onda se vratio u džamiju.

Nastavio je ubijati sve ljude koji su pokazivali znakove života. Na snimci se mogu vidjeti imena masovnih ubojica koja je terorist napisao na svojoj odjeći i opremi. Terorist se onda vratio u svoj auto i pobjegao je velikom brzinom. Usput puca po parkiranim automobilima i obližnjoj zgradi. Na zadnjem sjedištu se vide crveni kanisteri s benzinom i oružje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara