18-godišnjak sjekirom i pištoljem na posjetitelje gay kluba

POLICIJA u Massachusettsu objavila je kako traga za 18-godišnjim Jacobom Robidom zbog sumnje da je počinio oružani napad u jednom gay klubu u New Bedfordu.

Osumnjičeni Jacob se prilikom napada koristio pištoljem i sjekiricom te je teško ranio troje ljudi. Policija sumnja da se radi o zločinu iz mržnje te poduzima sve mjere kako bi pronašla pomahnitalog napadača.

Vlasti su na raspisanoj tjeralici Jacoba opisale kao iznimno opasnog i naoružanog nasilnika sklonog suicidu.

Policija tvrdi da se radi o muškarcu tamne kose, starom 18 godina i visokom oko 175 cm. Kako tvrd policijski glasnogovornik, Robidini znanci i rodbina maksimalno pomažu vlastima u potrazi.

Jednom od gostiju gay bara Jacob je zadao nekoliko udaraca sjekiricom po glavi, da bi mu kasnije pucao u lice. Nasilnik je teško ranio još dvojicu muškaraca, prostrijelivši im leđa i prsa.

Iz izvora bliskog istrazi došla je informacija kako su ranjeni Robert Perryj iz Dartmoutha, Alex Taylor iz Fairhavena i Luis Rosado, najvjerojatnije Robidin susjedu.

Policija je Robidu identificirala prema iskazu jednoga od očevidaca koji nasilnika poznaje.
Konobar zaposlen na mjestu krvavog obračuna, koji se novinarima predstavio kao Phillip, za CNN je kazao da je imao loš predosjećaj, čim je na vratima bara oko 23.30 u srijedu ugledao nepoznatog muškarca.

"Upitao me nije li ovo bar za homoseksualce. Bio sam pomalo nervozan, nije mi bilo jasno zašto me to pita ako nije gay. Imao je hladan, gotovo bolestan izraz lica." - kazao je Phillip.

"Nakon što je popio dva pića povukao se u drugi kraj lokala, gdje je neko vrijeme promatrao dečke kako igraju bilijar. Odjednom je izvukao sjekiricu i počeo njome mahati oko glave jednog posjetitelja. U međuvremenu, sjekiricom je dva puta po licu zahvatio drugog gosta, izvadio pištolj i počeo pucati." - nastavio je konobar.

"Prvoga je pogodio u lice, drugoga dva puta u glavu, a još jednog pogodio je u abdomen. Nazvao sam 911 i došao luđaku licem u lice. Uperio mi je pištolj u lice, povukao okidač, ali se ništa nije dogodilo. Mislio sad da je gotovo." - ispričao je konobar.

Obračun koji se dogodio u inače mirnom gay lokalu zabrinuo je policiju, koja tvrdi da dosad u istom nikada nije intervenirala.

Osumnjičeni na mjestu zločina nije ostavio oružje, no policiji će pri potrazi pomoći staklo sa šanka na kojem je bio naslonjen dok je ispijao piće.

D.R./CNN

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara