21. prosinca humanitarno-dobrotvorna priredba ˝Božić u Vukovaru˝

U VUKOVARU će se i ove godine po peti puta od završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja održati humanitarnodobrotvorna priredba ´Božić u Vukovaru´.

Priredbu će se održati 21. prosinca u kino dvorani u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Ivice Račana, a u uz pomoć brojnih sponzora za djecu Vukovara osigurano je 2600 božićnih paketića, najavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik SDP-a Vukovarsko-srijemske županije Branko Tušek.

Također ove će godine božićnim paketićima biti darivano i 200 povratničke djece iz Iloka te 500-tinjak djece poginulih hrvatskih branitelja kao i djece bez oba roditelja iz istočnog dijela županjske Posavine i grada Slavonskog Broda.

Tako će ukupno biti podijeljeno 3300 božićnih paketića, u vrijednosti od oko 150 tisuća kuna, rekao je Tušek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prigodan zabavni program pod nazivom ´Djeca Zagreba djeci Vukovara´ u kino dvorani u Borovu Naselju izvest će 30-tak djece iz četiri zagrebačke osnovne škole.

Osim SDP-a u organizaciju priredbe ´Božić u Vukovaru´ sudjeluju i Krug katoličkih intelektualaca iz Zagreba, HSLS, te Udruga ´Siniša Glavašević´.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog SDP-a danas je najavio i skoro održavanje Izborne konvencije vukovarske organizacije SDP-a koja je na temelju odluke Predsjedništva i Glavnog odbora stranke raspuštena u lipnju ove godine zbog nefunkcioniranja.

Kako je rekao, izborna konvencija vukovarskog SDP-a trebala se održati sutra, ali je zbog izvanrednog zasjedanja Hrvatskog sabora odgođena i vjerojatno će se održati krajem ove ili početkom iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara