26-godišnjem britanskom učitelju četiri godine zatvora zbog veze s učenicom: Ona će ga čekati

26-godišnjem britanskom učitelju četiri godine zatvora zbog veze s učenicom: Ona će ga čekati

Foto: yorkshirepost.co.uk

BRITANAC Craig Parkin osuđen je na četverogodišnju zatvorsku kaznu zbog toga što je 18 mjeseci bio u vezi sa svojom 14-godišnjom učenicom, javlja Daily Mail.

26-godišnji učitelj glazbenog djevojčici je počeo predavati u školi u istočnom Yorkshireu dok je imala 13 godina, zbližili su se kada je navršila 14, a kada je imala 15 godina stupili su u seksualne odnose.

On je bio zaručen, no prekinuo je sedmogodišnju vezu sa svojom djevojkom. Sa maloljetnicom je počeo komunicirati putem školskog sustava za slanje poruka, a nakon toga je nastavio tajno se dopisivati s njom putem Facebooka ili Skypea.

Uskoro su postali par, sastajali su se poslije nastave, Parkin je djevojčicu vodio u svoju kuću i na vožnje u prirodu. Redovno su se nalazili u periodu od godinu i pol dana, imali seksualne odnose, no onda su se školom proširile glasine o njihovoj vezi i Parkin je prijavljen policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Školarka, sada 16-godišnjakinja zaklela se kako će ga čekati da izađe iz zatvora, da mogu nastaviti sa svojom vezom, i plakala je kada je njezina "srodna duša" osuđena na zatvor.

Majka djevojke svoju kći ne smatra žrtvom, za nju je rekla kako je zrela i neovisna.

Sudac je rekao kako Parkin očito nije shvaćao da je ono što čini pogrešno, te dodao kako on mora biti kažnjen zbog kršenja povjerenja.

26-godišnjak je priznao dvije optužbe za seksualne aktivnosti s djevojkom mlađom od 17 godina dok je bio na položaju od povjerenja i pet točki optužbe za seksualne aktivnosti s djevojčicom mlađom od 15 godina.

Uz zatvorsku kaznu zabranjen mu je daljnji rad s djecom i doživotno će biti upisan u britanski registar seksualnih prijestupnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara