5. konferencija o odnosima s javnošću HUOJ-a u Varaždinu od 4. do 6. studenoga

VARAŽDIN će od 4. do 6. studenoga postati središnje mjesto hrvatske PR industrije. U hotelu Turist u Varaždinu održat će se 5. godišnja konferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću - HUOJ-a, koja okuplja stručnjake iz područja PR-a, upravljanja komunikacijama i srodnih djelatnosti.

Teme o kojima će se na konferenciji raspravljati su: odnosi s javnošću u upravljanju brendovima i reputacijom; vrijednost korporativne marke, odnos menadžmenta i PR-a, E-komuniciranje; međunarodni integracijski procesi kao izazov za komunikatore te odnos politike i medija i uloga komunikatora kao posrednika.

 Predavači na konferenciji su vrsni stručnjaci iz zemlje i inozemstva, organiziran je i okrugli stol na temu „Menadžment i PR“ te praktične radionice hrvatskih agencija za odnose s javnošću. Kao predavači na konferenciji nastupit će vrsni stručnjaci iz zemlje i inozemstva, među kojima izdvajamo g. Dela Gallowaya predsjednika i izvršnog direktora Društva za odnose s javnošću Amerike (Public Relations Society of America-PRSA), najveće svjetske udruge stručnjaka za odnose s javnošću, koji će govoriti o upravljanju brandom i upravljanju reputacijom. Vrsni slovenski stručnjak, Dr. Dejan Verčič, profesor na Sveučilištu u Ljubljani i direktor agencije Pristop, promotrit će međunarodne integracijske procese kao izazov za komuniciranje i komunikatore. Vuk Ćosić, jedan od pionira Interneta u regiji i autor mnogih uspješnih portala i Web stranica govorit će o E-komuniciranju, te razvoju i oblikovanju webova korisničkog iskustva. Svoj doprinos konferenciji dat će i g. Goran Radman, iz Microsofta, O vrijednosti korporativne marke govorit će Borut Zemljič, iz Stratego Grupe u Zagrebu, a organiziran je i okrugli stol na temu: "Menadžment i PR", na kojem će vrhunski menadžeri i voditelji korporativnih komunikacija razgovarati o važnosti komunikacija u poslovanju kompanija.

Posebna su vrijednost konferencije radionice koje će držati kolege iz hrvatskih agencija za odnose s javnošću. Teme radionica su odnosi s medijima i evaluacija odnosa s medijima, interno komuniciranje, javni nastupi, krizno komuniciranje te vizualne komunikacije u odnosima s javnošću (u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novost ovogodišnje konferencije je i njezin izložbeni dio, u sklopu kojega će se predstaviti obrazovne tvrtke, izdavačke kuće i druge tvrtke čije su aktivnosti, proizvodi i usluge vezani za industriju komuniciranja. Obzirom da je Varaždin poznat po organizaciji balova, u društvenom dijelu konferencije, HUOJ organizira i Prvi bal HUOJ-a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Hrvatske željeznice organizirale su prijevoz sudionika do Varaždina i njihov povratak posebnom promotivnom vožnjom novog nagibnog vlaka, a PR-ovcima će se u vožnji vlakom pridružiti i dr. Zvonimir Sabati, župan varaždinske županije i dr. Tomislav Josip Mlinarić, predsjednik Uprave HŽ-a te drugi gosti.

Zlatni sponzor 5. konferencije HUOJ-a je Zagrebačka banka, srebrni Grad Varaždin, Varaždinska županija, T–HT, INA i VipNet, dok su ostali sponzori Hrvatska gospodarska komora, Ericsson Nikola Tesla, Varteks, Podravka, HEP, Brodomerkur, Mercator, HEP, Erstebank, Generalturist, Veleposlanstvo SAD, Badel 1862, Vindija, Komerički naklada, Ideo dizajn, Simultana, Croata, Croatiaairlines i Alka tisak.

Na konferenciji za novinare g. Boris Hajoš, predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću istaknuo je „Cilj konferencije je stručno usavršavanje, okupljanje i razmjena iskustava članova Udruge. Obzirom da u Hrvatskoj, još uvijek nema dovoljno mogućnosti stručnog usavršavanja obrazovna uloga Udruge još je važnija. Godišnja Konferencija za odnose s javnošću je najstarija i najvažnija aktivnost HUOJ-a, okuplja 200-njak djelatnika najvećih tvrtki, privatnog, javnog i nevladinog sektora iz cijele Hrvatske. To je idealna prilika za naše kolege da se informiraju o novim trendovima u struci i izmijene iskustva s uglednim stranim i domaćim stručnjacima, te da se međusobno bolje upoznaju.“

Detaljnije obavijesti o konferenciji mogu se pronaći na web stranici Udruge www.huoj.hr a prijave se primaju kod organizatora Generalturista, Odjel organizacije kongresa i incentive putovanja, tel: 01 48 05 635; fax; 01 4810 415, e-mail: mice@generalturist.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara