50.000 HODOČASNIKA NA TRGU SVETOG PETRA POVODOM PAPINA ROĐENDANA

Više od pedeset tisuća hodočasnika pjevalo je Svetom Ocu u nedjelju na Trgu Sv. Petra "Sretan Ti rođendan" na više jezika.

Ivan Pavao Drugi je, zahvalivši svima na čestitkama, zamolio vjernike da mole kako bi mu Bog pomogao u provedbi misije koju mu je povjerio.

Papa se posebno zahvalio kardinalu Josephu Ratsingeru, pročelniku Kongregacije za nauk vjere, koji je uoči mise na kojoj je Papa proglasio svetima još 4 dosadašnja blaženika, prenio čestitke cijeloga svijeta za Wojtylin 83. rođendan.

Tijekom kanonizacije Papa je citirao riječi novoga sveca Poljaka Josipa Sebastiana Placzara kako "niti jedna država ili nikakva dob ne mogu biti preprekom jednom savršenom životu". Osim njega svetim je proglašen još jedan Poljak, te dva Talijana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Pavao Drugi bio je u dobroj tjelesnoj kondiciji i još jednom pokazao volju za daljnjim putovanjima i djelovanjem s velikim žarom na Petrovoj stolici.

Do sada je u 25 godina svog pontifikata obišao 133 zemlje u 99 putovanja izvan Italije, objavio je 14 enciklika, održao više od 1.000 općih tjednih audijencija a na 100. putovanje izvan Italije otići će od 5. do 9. lipnja u Hrvatsku.

Na Trgu Sv. Petra osim više od 50.000 vjernika bio je i poljski predsjednik Aleksandar Kwasniewski kojem je Papa zahvalio na čestitkama pristiglim iz cijele Poljske za njegov rođendan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara