68. međunarodno zasjedanje EPM-a: Mladi iz 35 zemalja predstavili kulturne i gastro zanimljivosti

68. međunarodno zasjedanje EPM-a: Mladi iz 35 zemalja predstavili kulturne i gastro zanimljivosti

Foto: EPMH

EUROPSKI parlament mladih (EPM) jučer je u Top-Termama Topusko održao EuroVillage. Radi se o kulturnoj i gastro manifestaciji koju predstavljaju mladi iz 35 zemalja Europe i koja se održala se u sklopu 68. međunarodnog zasjedanja EPM-a, koje u Zagrebu traje od 30. rujna do 9. listopada.

250 mladih iz 35 europskih zemalja uskoro u Zagrebu na zasjedanju Europskog parlamenta mladih 
U nošnjama svojih zemalja, delegati su predstavili svoja tradicionalna jela i pića te kulturne i turističke zanimljivosti na 35 štandova. EuroVillageu je prisustvovao načelnik Općine Topusko Nikola Abramović. 

250 mladih iz 35 europskih zemalja 
Zasjedanje, koje se prvi put održava u Zagrebu, okuplja više od 250 mladih iz 35 europskih zemalja, koji će tijekom 10 dana raspravljati o aktualnim temama iz politike EU, a njihovi prijedlozi i odluke će imati status savjetodavnog mišljenja mladih u Europskom parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Zasjedanje se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića i Vlade Republike Hrvatske, uz podršku Delegacije EU. Projekt su financijski podržali MOBMS, program EU ‘Mladi na djelu’, Grad Zagreb, MVPEI, Vijeće Europe, Allianz, Zaklada Robert Bosch i brojni drugi partneri. Na europskoj razini, EPM djeluje pod pokroviteljstvom predsjednika Europskog parlamenta Jerzyja Buzeka i predsjednika Vijeća Europe Thorbjørna Jaglanda.

Svečano otvorenje u ponedjeljak u 19.30 
Na svečanom otvorenju u Muzeju suvremene umjetnosti koje će se održati u ponedjeljak u 19.30 očekuju se predsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar Tomislav Ivić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, veleposlanik EU Paul Vandoren te u ime Predsjednika RH glavni analitičar Dejan Jović, kao i predstavnici brojnih drugih domaćih i inozemnih partnera.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara