7 razloga zašto studirati na američkom koledžu RIT Croatia

7 razloga zašto studirati na američkom koledžu RIT Croatia

Foto: Press

ODABIR studija odnosno visokog obrazovanja sigurno je jedna od najvažnijih životnih odluka. I dok neki razmišljaju o ekonomiji, informacijskim tehnologijama, pravu ili medicini, svima im je zajedničko jedno – želja za obrazovanjem koje će doprinijeti razvoju uspješne karijere.

Upisi na RIT Croatia su u tijeku, a prijemni ispiti se održavaju svakim radnim danom do 15. kolovoza, s početkom u 9 ujutro, na našim kampusima u Zagrebu i Dubrovniku. PRIJAVI SE!

Evo nekoliko razloga zašto studirati na američkom koledžu u Hrvatskoj:

1. MEĐUNARODNO PRIZNATA AMERIČKA DIPLOMA - RIT Croatia studentima po uspješnom završetku studija dodjeljuje dvije diplome, američku diplomu koju dodjeljuje Rochester Institute of Technology (New York) i hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. S međunarodno priznatom američkom diplomom RIT-a studenti imaju izvrsne prilike za zapošljavanje diljem Europske unije i svijeta.

2. STUDIRAJ U AMERICI ILI DUBAIJU - studentima RIT Croatia pruža se prilika da jedan semestar pohađaju na sveučilištu u Rochesteru (država New York) i na kampusu RIT Dubai (Ujedinjeni Arapski Emirati). To vrijedno iskustvo studentima omogućuje upoznavanje različitih kultura, sagledavanje okolnosti iz globalne perspektive te dodatno usavršavanje engleskog jezika

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. STRUČNA PRAKSA – KLJUČ DO POSLA - Ured za stručnu praksu i savjetovanje u karijerama studentima pomaže da se što kvalitetnije pripreme za izlazak na tržište rada. Obvezna stručna praksa izvodi se u tvrtkama u Hrvatskoj i diljem svijeta. RIT je poznat po tome što ima jedan od najstarijih i najvećih programa stručne prakse u svijetu. Zanimljiva je činjenica da je, kad se u obzir uzmu svi diplomanti RIT Croatia i odrađeni sati prakse dosad, odrađeno više od 300 godina stručne prakse i to za više od 3000 kompanija! Uz takav pristup i fokus na primijenjeno znanje, ne čudi što studenti RIT-a posao nalaze još za vrijeme studija.

4. USPJEŠNI DIPLOMANTI – 80 % diplomanata RIT Croatia pronađe posao za koji su se obrazovali ubrzo nakon studija. Više od 1800 diplomanata danas je uspješno u nizanju poslovnih rezultata. Većina ih radi na visokim menadžerskim pozicijama. Neki imaju radna iskustva u velikim tvrtkama u Hrvatskoj poput Agrokora, T-HT- a, Ine, Dukata, Podravke, Zagrebačke banke, Adriatic Luxury Hotels, Valamar grupe, hotelskog lanca Starwood i dr. Neki su pak uspjeh izgradili u inozemstvu te rade diljem svijeta – od SAD-a, Europe i Australije pa sve do egzotičnih destinacija poput Karipskog otočja i Dubaija.

5. VRIJEDNE STIPENDIJE. S ciljem olakšanja financiranja studija, RIT Croatia već godinama pomaže studentima da uz nepovratne stipendije studiraju na tom uglednom američkom koledžu. Više od 65% studenata studira uz neki oblik financijske potpore!

6. STUDIRAJ NA ENGLESKOM JEZIKU – Nastava se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku, po suvremenim američkim programima i udžbenicima, što studentima omogućuje usavršavanje engleskog jezika do naprednog stupnja poslovne komunikacije.

7. VISOKI MEĐUNARODNI STANDARDI OBRAZOVANJA. Programi i nastavni planovi koledža u potpunosti su usklađeni sa standardima obrazovanja matičnog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology.

Pogledaj što o studiranju na RIT Croatia govore naši studenti! PRIJAVI SE , a za više informacija obrati se Odjelu za upise na e-mail: admissions@croatia.rit.edu, tel: + 385 (0) 20 433 000 / + 385 (0) 1643 9100.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?