9. SAJAM KNJIGE U ISTRI OD 3. DO 13. PROSINCA

Tradicionalni 9. Sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 3. do 13. prosinca u Puli, a okupit će 250 hrvatskih i 40 inozemnih nakladnika iz Italije, Austrije, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Poljske.

Autori, urednici, prevoditelji, knjižničari i nakladnici, kako je najavljeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji, nalazit će se na najpoznatijim pulskim okupljalištima - Filozofskom fakultetu, Galeriji Cvajner, Multimedijalnom centru Luka, klubu Uljanik, klubu P14, kultnom kafiću Foška te Domu hrvatskih branitelja.

Direktorica Sajma Magdalena Vodopija istaknula je kako posjetitelje očekuje bogat program, koji započinje Doručkom s autorom svakodnevno u 11 sati, a kojeg će voditi radijski voditelj Vojo Šiljak, dok će se u Sutonu uz knjigu predstavljati najrecentnija ovogodišnja književna izdanja. Vikend knjižničara, koji se održava od 11. do 13. prosinca, okupit će hrvatske, slovenske i knjižničare iz BiH, koji će progovoriti o tome postoji li sukob između njih i nakladnika.

Kako je središnja tema ovogodišnjeg Sajma ženska moć i književno stvaranje, organizatori najavljuju gostovanje brojnih autorica ženskih kolumni, književnica, znanstvenica, sve do radikalnih feministica.

Organizatori pulskog Sajma su Castropola i Zajednica nakladnika i knjižara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara