95-godišnji Mandela o svom stanju: Nisam bolestan, jednostavno sam star

95-godišnji Mandela o svom stanju: Nisam bolestan, jednostavno sam star

Foto: Guliver Image/Getty Images

NELSON MANDELA je dobro, rekao je u subotu, prije premijere filma snimljenog prema autobiografiji južnoafričkog borca protiv apartheida koji je u lipnju bio na rubu smrti, njegov nekadašnji zatvorski kolega i bivši ministar Tokyo Sexwale.

"Svi se pitate gdje je (...) Dobro je, izašao je iz bolnice, doma je i to je sve što mogu reći. No njegov je duh s nama", rekao je Sexwale na konferenciji za novinare dan prije premijere filma "Mandela, Long walk to freedom" (Mandela, dug put u slobodu) koji će se premijerno prikazati u nedjelju u Johannesburgu, a u južnoafričkim kinodvoranama od 28. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Madiba je o svome zdravstvenom stanju rekao 'Nisam bolestan, jednostavno sam star'", rekao je Sexwale o 95-godišnjem prvom crnačkom predsjedniku Južnoafričke Republike.

Film, koji će se nakon JAR-a od prosinca prikazivati i u SAD-u i Europi, zamišljen je kao povijesna freska i svjedočanstvo o životu Nelsona Mandele od njegova najranijeg djetinjstva do izbora za predsjednika 1994.

Mandela je od 8. lipnja do 1. rujna bio na bolničkom liječenju i na korak do smrti, no postupno se oporavio i sada živi u svom domu. Mandelina 52-godišnja kći Zindzi rekla je da je njezin otac jako emotivno reagirao na film koji je prikazan u njegovu domu, no odbila je bilo što reći o njegovu zdravstvenu stanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara