99-godišnjaku iz Like rekla da je iz katastra. Uzela mu je 3000 kn iz novčanika

99-godišnjaku iz Like rekla da je iz katastra. Uzela mu je 3000 kn iz novčanika
Screenshot: Google Maps

POLICAJCI Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom iz Velike Gorice zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela teške krađe i prijevare.

Sumnjiči se da se 8. lipnja oko 12.30 u Smiljanu lažno predstavila 99-godišnjaku kao djelatnica katastra te mu rekla da zemlja u njegovom vlasništvu nije dobro uknjižena i da će morati platili 1.000,00 kuna da se zemlja pravilno uknjiži. Potom je od njega zatražila i na uvid odrezak od mirovine i nakon što je izvadio iz novčanika odrezak i pokazao joj ga, ona je uzela novčanik u kojem se nalazilo 3.000,00 kuna i pobjegla automobilom.

Zatim se sumnjiči da je 15. lipnja oko 16.15 osobnim automobilom koprivničke registracijske oznake došla do obiteljske kuće 62-godišnjaka u Podoštri te mu se lažno predstavila kao djelatnica Grada Gospića i izjavila da ima pravo na novčanu naknadu od 5.000,00 kuna, no da njoj mora dati 2.000,00 kuna, nakon čega mu je ponudila i da će ići s njim do bankomata, što je isti odbio i nije joj platio.

Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljena posebna izvješća kao nadopuna kaznenih prijava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara