A odakle onda cure informacije? Uskok: Ni DORH ni mi nismo izvor informacije o Fioliću!

A odakle onda cure informacije? Uskok: Ni DORH ni mi nismo izvor informacije o Fioliću!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

USKOK je na svojim stranicama objavio priopćenje u kojemu tvrdi da "informacije iz navodnog iskaza Stjepana Fiolića objavljene u medijima nisu dane iz Uskoka niti ih je Uskok potvrdio kao istinite."

"Od petka, 15. lipnja 2012. kada je u Dnevniku 3 HTV-a objavljeno da je iskaz "procurio iz Uskoka" do napisa u medijima tijekom subote da je DORH odnosno Uskok potvrdio objavljene navode te do izjava branitelja okrivljenog Ive Sanadera kako je "upravo Državno odvjetništvo u ovom konkretnom slučaju taj organ koji je plasirao te informacije u javnost" priopćujemo kako takvi navodi nisu točni niti se mogu dovesti u vezu s Uskokom kao izvorom informacija. ", tvrde iz Uskoka.

Dodaju, kako s obzirom da su informacije iz ove faze postupanja Uskoka tajne, Uskok ne može reći što je od objavljenog točno a što nije. "Naglašavamo kako ni DORH ni Uskok nisu izvor objavljenih informacija iz navodnog iskaza S. Fiolića. Informacije koje Uskok može i smije objaviti službeno se priopćuju na internetskoj stranici, dok izvore objavljenih tekstova, koji u nekim slučajevima ne odgovaraju stanju predmeta, treba potražiti među drugim sudionicima postupka.", tvrde iz Uskoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiolić Sanaderu dao 20-ak milijuna kuna?

Podsjetimo, Fiolić je navodno nadopunio svoj iskaz koji je ranije dao Uskoku te je kazao kako je novac, i to 20-ak milijuna kuna, dao osobno Sanaderu!  Stjepan Fiolić, Ivo Sanader, Petar Čobanković i sudski vještak osumnjičeni su da su oštetili državu za 25 milijuna kuna. U aferi Planinska bivši HDZ-ov zastupnik i mesar Fiolić osumnjičen je za malverzacije i precijenjenu prodaju poslovne zgrade u Planinskoj ulici Hypo Leasingu, a koji je potom dao u najam Vladi. USKOK za sudjelovanje sumnjiči i bivšeg ministra Čobankovića, a bivšeg premijera da je za to dao "zeleno svjetlo".

Sanaderovi odvjetnici demantirali su navodni novi iskaz Fiolića ustvrdivši kako je Fiolić novi Barišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara