Abu Dhabi: Hrvatska delegacija na najvećem svjetskom summitu čiste energije

Abu Dhabi: Hrvatska delegacija na najvećem svjetskom summitu čiste energije

Foto: Shutterstock

DELEGACIJA Saveza za energetiku Hrvatske sudjeluje na najvećem svjetskom summitu posvećenom čistoj energiji i tehnologijama, koji će se održati u Abu Dhabiju od 19. do 22. siječnja i okupiti oko 35.000 sudionika te 650 izlagača, priopćeno je u nedjelju iz te udruge.

Pod vodstvom Saveza za energetiku Hrvatske na World Future Energy Summitu u Abu Dhabiju prvi put će sudjelovati i hrvatska delegacija od 25 predstavnika akademske zajednice i poduzetnika, dok iz javnog sektora ne sudjeluje niti jedan predstavnik.

Na tom susretu i sajmu posvećenom tranziciji gospodarstva iz naftnog u sektor čiste energije, Savez će s predstavnicima 20 investicijskih konzorcija predstaviti nekoliko investicijskih projekata iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine. Fokus je na projektima obnovljivih izvora energije u visokoj fazi pripremljene projektne dokumentacije, za koje se potražuju razni oblici investicijskih opcija, a predstavit će i nekoliko projekata razvoja novih proizvoda za koje se traže kapitalna ulaganja u povećanje proizvodnje, kaže se među ostalim u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe se i kako je prvi put kompenzirana emisija CO2 za delegacijski posjet. Sudjelovanje hrvatskih predstavnika na World Future Energy Summitu proizvesti će približno 25 tona emisija stakleničkih plinova pa je u suradnji s članicom Saveza, tvrtkom CO2CUT, izvršena kompenzacija emisija ulaganjem u razvoj turskog projekta 'HAMZALI Hydroelectric Power Plant'. Inače, Savez je u prethodne dvije godine kompenzirao emisije za svoje sajamske projekte, navodi se među ostalim u priopćenju koje je potpisao voditelj delegacije i predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske Tomislav Marjanović.

Udruga Savez za energetiku Hrvatske je krovna nacionalna nevladina organizacija za pitanja energetike, obnovljivih izvora energije, poticanja energetske efikasnosti i zaštitu okoliša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara