Adris grupa odlučila: TDR ide u prodaju

Adris grupa odlučila: TDR ide u prodaju

Foto: Adris

GLAVNA skupština Adris grupe dala je suglasnost za razmatranje strateških opcija, uključujući i prodaju i prijenos dijela imovine kompanije, konkretno Tvornice duhana Rovinj (TDR).

Kreće postupak prikupljanja ponuda, te odabira i pregovaranja optimalne strateške opcije, a moguće su i vlasničke promjene.

Glavna skupština će još jednom odlučivati o prihvatljivosti ponuđenog rješenja.

Ranije je provedena analiza stanja u duhanskoj poslovnoj jedinici i rizik daljnjeg poslovanja, te analiza mogućih strateških opcija za održivost TDR-a.

Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović podsjetio je što je sve učinjeno u deset "Adrisovih godina". Istaknuo je da je investirano više od milijardu eura, da su prihodi povećani za deset puta, vrijednost kapitala pedeset puta, vrijednost dionica više od sto puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upoznao je dioničare s trenutnim stanjem u Adrisovim tvrtkama, tj. sa stanjem u Maistri, Cromarisu i Croatia osiguranju.

Iz TDR-a je, kazao je Vlahović, nastao današnji Adris.

„Kad odlučujemo o budućnosti TDR-a, imamo obvezu radikalne transparentnosti“, rekao je, a kasnije i svoj glas prepustio predstavnicima zaposlenika iz, kako je rekao, emocionalnih i osobnih razloga.

Prodaja uz uvjet da radna mjesta ostanu "netaknuta"

Nadzorni odbor Adris grupe donio je dakle odluku o prijedlogu Glavnoj skupštini za donošenje odluke o strateškom restrukturiranju dijela imovine tvrtke.

Bitno im je da svaka od predloženih mogućnosti uključuje zadržavanje proizvodnje i radnih mjesta u Kanfanaru, te da sredstva od moguće prodaje TDR-a budu u funkciji daljnjeg materijalnog i vrijednosnog jačanja Adrisa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara