Agencija je manje, ali uhljebi ostaju na sigurnome: Osniva se odbor za organizaciju obljetnice Oluje

Agencija je manje, ali uhljebi ostaju na sigurnome: Osniva se odbor za organizaciju obljetnice Oluje

Foto: FAH

VLADA će u četvrtak, kako bi osigurala primjereno i dostojanstveno obilježavanje 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Oluja", donijeti odluku o osnivanju Državnog odbora za organizaciju proslave 20. obljetnice Oluje.

Vlada u srijedu u priopćenju podsjeća da je osnivanje Državnog odbora ranije predložila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je prihvatila i ideju vojnih zapovjednika "Oluje" da se ta važna obljetnica obilježi svečanošću u Kninu i vojnim mimohodom u Zagrebu.

Glasnogovornik Vlade Nikola Jelić kazao je za Index kako će sastav Odbora te detalji vezani uz njegovo djelovanje biti poznati nakon što cijela stvar prođe na Vladi.

Jelić: Pričekajmo 7. svibnja, onda će sve biti jasno

"Potvrđujem da bi to Vlada trebala prihvatiti 7. svibnja. S obzirom da je to prva informacija, ostavite to za detalje dok Vlada ne prihvati, onda će biti poznati svi detalji, da ne prejudiciram sada odluku Vlade...

U odluci će biti jasno naznačeno na koji način će djelovati odbor, u kojemu sastavu te na koji način će doprinijeti ostvarivanju proklamiranih ciljeva. Najavu da će Vlada donijeti odluku mogu dati, ali sadržajno ne bih ulazio u detalje", kaže Jelić za Index.

Kolinda želi jačati zajedništvo

Predsjednica Grabar Kitarović mišljenja je da bi se proslava 20. obljetnica "Oluje" te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja trebala održati u Kninu, kako bi se osnažilo nacionalno zajedništvo, a predlaže da se vojni mimohod u Zagrebu održi iduće godine na Dan Oružanih snaga RH.

Predsjednica Republike želi i dalje biti čimbenik snaženja zajedništva, a ne podjela, te stoga vjeruje kako bi se i ove godine 5. kolovoza trebao obilježiti na već ustaljen način, "kada se naša domovina kao i do sada u Kninu poklanja hrabrosti i žrtvi naših branitelja", rečeno je Hini iz Ureda predsjednice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara