Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula istragu protiv Peugeota Hrvatska

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula istragu protiv Peugeota Hrvatska

 Ilustracija: Screenshot

AGENCIJA za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je po službenoj dužnosti, a na inicijativu tvrtke Auto Maksimir, pokrenula postupak protiv  Peugeot Hrvatska kako bi utvrdila je li zlouporabio vladajući položaj na tržištu pružanja usluga popravaka i održavanja te prodaje rezervnih dijelova na području Republike Hrvatske, priopćili su iz AZTN-a.

Agencija će u postupku utvrditi jesu li uvjeti za ulazak u mrežu ovlaštenih servisera bili transparentni i unaprijed poznati svim poduzetnicima koji ispunjavaju kvalitativne uvjete i konkuriraju za ulazak u mrežu ovlaštenih servisera te je li Peugeot Hrvatska svojim postupanjem pojedinim poduzetnicima neopravdano onemogućio slobodan pristup mjerodavnom tržištu i na taj način s različitim poduzetnicima primijenio nejednake uvjete na istovrsne poslove.

U sklopu postupka donesena je i privremena mjera kojom je Peugeotu Hrvatska naloženo da Auto Maksimir vrati u mrežu ovlaštenih servisera iz koje je isključen 31. 12 2013.
 
Agencija je ocijenila da njegovim isključivanjem iz te mreže postoji opasnost od značajne i nepopravljive štete za tržišno natjecanje budući da je riječ o poduzetniku koji je dugogodišnji serviser motornih vozila marke Peugeot te da postoji mogućnost nastanka štete za potrošače.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Privremena mjera je određena u trajanju od šest mjeseci.
 
Iz AZTN-a naglašavaju kako u trenutku pokretanja postupka ne moraju raspolagati relevantnim dokazima o povredi propisa o tržišnom natjecanju. Pokretanje postupka Agenciji prije svega omogućuje dubinsku istragu ponašanja poduzetnika temeljem indicija kojima u tom trenutku raspolaže. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara