Ako ne želi u zatvor, Benac zbog maltretiranja žene pred sinom mora na odvikavanje od nasilja

Ako ne želi u zatvor, Benac zbog maltretiranja žene pred sinom mora na odvikavanje od nasilja

Foto: Ante Čizmić/Cropix

VLADIMIRU BENCU ponovno je presuđeno u slučaju obiteljskog nasilja. Dobio je nešto manju uvjetnu kaznu s godinu dana manjim rokom kušnje. Određen mu je i zaštitni nadzor. Morat će u specijaliziranu ustanovu na podvrgavanje psihosocijalnoj terapiji radi otklanjanja nasilničkog ponašanja. To mu je uvjet da ne ode u zatvor.

Prva presuda donijeta je u rujnu prošle godine, viši sud je slučaj, međutim, vratio na ponovno suđenje. Benac je prvi put osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora uvjetno s rokom kušnje na četiri godine. Sada su mu otpala četiri mjeseca zatvora, a rok kušnje smanjio se na tri godine.

Pijan ženu mlatio, a sinu pokazivao genitalije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benac je po optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu osuđen za kontinuirano maltretiranje supruge pred djetetom od 2001. do 2005. godine. Pijan bi je mlatio i prostačio, dok je sinu pokazivao genitalije. Sudu je pokušao objasniti motive pa je naveo da mu supruga nije pružala njegu te da je trošila njegov novac.

Nije poznato kada će Benac na odvikavanje od nasilja, no to je svakako mjera koja je prijeko potrebna. Benac vrlo često ulazi u sukobe, osuđen je za pokušaj ubojstva susjeda Denisa Bušelića i pucanje na skupštini Hvidre. Za upad u zgradu Policijske uprave je oslobođen, jer je vještak ustvrdio da nije poduzeo sve radnje da ispali zolju. Nešto raniji slučaj upada u ured gradonačelnika Ivana Škarića nikada nije suđen, već je pao u zastaru... 

Jaca Bencu darovala Chevrolet vrijedan 150 tisuća kuna

Unatoč svemu, bivša premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor nagradila je Benca novim automobilom baš uoči posljednjih izbora. Benac je dobio Chevrolet vrijedan 150 tisuća kuna. Kao teški invalid Domovinskog rata ima pravo na automobil svakih sedam godina i tu presude apsolutno ništa nisu poremetile... 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara