Aktiviralo se klizište u zagrebačkoj Kustošiji, ugrožena jedna kuća: Obitelj ne želi napustiti svoj dom

Aktiviralo se klizište u zagrebačkoj Kustošiji, ugrožena jedna kuća: Obitelj ne želi napustiti svoj dom

Foto: Ured za upravljanje hitnim situacijama

PREMA dojavi iz Centra 112, danas u 11.16 sati aktivirano je klizište, odnosno došlo je do translacijskog klizanja tla na Kustošiji. Klizanje tla uzrokovano je natapanjem terena. Klizište ugrožava kuću koja se nalazi na adresi Divoselska ulica 26. Na terenu su sve hitne službe i poduzimaju se mjere za sanaciju terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet vodi hitne mjere sanacije i to postavljaju se dva drena, kako bi se tlo što je više moguće isušilo, pročišćavaju se odvodni kanali  a JVP Grada Zagreba uklanja stabla koja se nalaze na pokrenutom tlu. 

Ured za upravljanje u hitnim situacijama je ponudio smještaj obitelji koja stanuje u kući koja je ugrožena klizištem, no obitelj je smještaj odbila i ostaje u kući na vlastitu odgovornost.

"Molimo sve građane, da potrebu za pomoći i intervencijom žurnih službi prijave centru 112 kako bi žurne službe mogle izaći na teren, a ne da prijavljuju redakcijama novina prije no što obavijeste žurne službe", priopćili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara