Američke dionice obaraju nove rekorde: Indeksi na povijesno najvišim razinama

Američke dionice obaraju nove rekorde: Indeksi na povijesno najvišim razinama

Foto: scx.hu

AMERIČKI dionički indeksi Dow Jones i S&P500 na najvišim su razinama u povijesti.

Dow Jones porastao je na 18.298,88 bodova što je 0,14% više u odnosu na prethodno trgovanje, dok je S&P500 završio na 2.129,20 bodova što je porast od 0,30%.

Indeks tehnoloških dionica Nasdaq u plusu je za 0,60% te je trgovanje završio na 5.078,44 boda.

Jučerašnje trgovanje nastavak je optimizma koji je vladao cijelog prošlog tjedna. Investitori su nastavili kapital prebacivati iz dolara u rizičnije valute kao što su euro, funta i australski dolar, ali i ulagati ga u dionice.

Očekuje se dugoročni rast američkih dionica

Analitičari Admiral Marketsa smatraju da će američke dionice dugoročno nastaviti rasti, no povećana volatilnost koja se događala zadnjih tjedana može ukazivati na moguću kratkotrajnu korekciju od barem nekoliko posto. Slična korekcija se trenutno događa na DAX-u koji bi mogao nastaviti padati ukoliko do korekcije dođe i na S&P500 indeksu.

Kada su u pitanju valute, jačanje eura, funte i ostalih valuta u odnosu na američki dolar je vjerojatno samo privremena korekcija, koja će se uskoro završiti te će američki dolar nastaviti jačati.

Katalizator za preokret može biti signal američke centralne banke da će sigurno krenuti sa podizanjem kamatnih stopa u idućih nekoliko mjeseci ili bilo kakav negativni politički događaj vezan uz Grčku, Rusiju ili Bliski istok.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara