Američki Senat donio novi nacrt rezolucije o Siriji: Intervencija može trajati najviše 90 dana

Foto: Guliver image/Getty images

AMERIČKI Senat donio je jučer novi nacrt rezolucije o Siriji, kojim se trajanje svake intervencije u toj zemlji ograničava na 60 dana s mogućnošću produljenja na 90 dana (uz odobrenje Kongresa), a predsjedniku se zabranjuje da šalje američke vojnike u borbene operacije u Siriji.

Senat će o novom prijedlogu rezolucije glasati poslijepodne po lokalnom vremenu, a nakon toga o istome bi trebao glasati i Kongres. Prvi čovjek američkog Kongresa, republikanac John Boehner, podržao je vojnu akciju u Siriji. Boehner se u Bijeloj kući sastao s Obamom, nakon čega je izjavio da podržava napad na Siriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroz čitavu svoju povijest Amerika se borila za demokraciju i slobodu u svijetu. Moramo odgovoriti na korištenje kemijskog oružja. Samo SAD ima sposobnost i kapacitet da zaustavi Asada i upozori druge u svijetu da nećemo tolerirati takvo ponašanje", rekao je Boehner, prenosi Washington Post.

Šef Kongresa pozvao je svoje kolege zastupnike da glasaju za vojnu akciju u Siriji. Poručio je da je zahvalan Obami zbog toga što je odlučio surađivati s Kongresom oko ove intervencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara