Američki srednjoškolci spremali pokolj u školi, policija na vrijeme reagirala

Foto: FAH

AMERIČKA policija South Pasadene, predgrađa Los Angelesa, objavila je u ponedjeljak kako je spriječila planove dvojice tinejdžera koji su namjeravali ubiti tri člana osoblja i što veći broj kolega učenika svoje srednje škole.

Policija je dojavu dobila iz administracije srednje škole te je na temelju toga uhitila dvojicu učenika i izvršila pretragu njihovih domova, rekao je izvor iz policije.

"Našli smo dovoljno dokaza da bismo mogli uhititi dvojicu učenika", stoji u priopćenju policije. Navodi se i kako se jedan od učenika "opirao uhićenju te su policajci morali upotrijebiti silu kako bi ušli u njegov dom", prenosi Reuters.

Narednik Brian Solinsky istaknuo je kako se u ovom slučaju radilo o "prvoklasnom primjeru školskih službenika koji su bili u stanju prepoznati sumnjivo ponašanje", dodajući kako je "upravo informacija dobivena od školske administracije bila ključna za prevenciju ogromne tragedije".

Velik broj detalja o planu napada nije još dostupan javnosti, no očekuje se kako će više informacija biti dostupno na novinarskoj konferenciji u utorak.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara