Američki vojnici protiv napada na Siriju: "Nismo se zbog ovoga prijavili u vojsku!"

Foto: Facebook

VEĆINA pripadnika američke vojske i mornarice protivi se napadu na Siriju, napisao je na Twitteru republikanski kongresnik Justin Amash.

Amash tvrdi da su mu se javili brojni vojnici i svi imaju istu poruku: "Molimo vas, glasajte protiv akcije u Siriji". Prema reakcijama na Twitteru, čini se da je Amash u pravu kada kaže da su vojnici uglavnom protiv ulaska u novi rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na njegov "tweet" reagirali su brojni veterani američke vojske i mornarice, koji su željeli američkom Kongresu poručiti da odbije prijedlog Baracka Obame da napadne Siriju. Tome u prilog svjedoči i naslovna fotografija, koja kruži društvenim mrežama.

Sirijski hakeri hakirali američke marince

Stranice američkih marinaca na adresi Marines.com nakratko su preuzeli hakeri koji pripadaju kolektivu Sirijska elektronička vojska (SEA). Američkim marincima poručili su da bi "sirijska vojska trebala biti njihov saveznik, a ne neprijatelj", te da bi od američke intervencije u Siriji profitirala samo Al Kaida.

Podsjećamo, američki predsjednik kazao je da je spreman u bilo kojem trenu lansirati vojni udar na Siriju. Rekao je i da je spreman krenuti u napad bez rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a, ali zatražio je dozvolu američkog Kongresa, koji zasjeda u ponedjeljak 9. rujna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara