Arapske snage izvele najžešći napad na Jemen u dvomjesečnom ratu

Arapske snage izvele najžešći napad na Jemen u dvomjesečnom ratu

Screenshot: Google Maps

ARAPSKI zrakoplovi i brodovi bombardirali su u srijedu Hodaidu, najveću jemensku ratnu luku u Crvenome moru, rekao je jedan lokalni dužnosnik i dodao da je riječ o najžešćem napadu na jemensku mornaricu u dva mjeseca rata.

Grad i vojne baze bliski su prorianskoj miliciji Hutija, glavnih snaga u Jemenu koje od 26. ožujka bombardira koalicija pod saudijskim vodstvom. Saudijci ih bombardiraju ne bi li zaustavili širenje Hutija koji su zadnjih mjeseci ojačali diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pomorsku bazu bombardirali su avioni i brodovi. Veliki su dijelovi uništeni, a pogođena su i dva ratna broda. Jedan od njih, brod Bilkis uništen je i prevrnut na bok, a pet topnjača granatiralo je administrativne zgrade u bazi", rekao je taj dužnosnik u telefonskome razgovoru za Reuters.

Stanovnici glavnoga grada Sane koji drže Hutiji, javljaju u srijedu da traju zračni udari na vojne logore snaga lokalnih Hutija.

Hutiji su granatirali Aden, grad na jugu zemlje u kojem su jake snage što se bore protiv hutijskog napredovanja na jug. Lokalni borci zadnjih dana zauzeli su hutijsko posljednje uporište u obližnjem lučkom gradu Dalei.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara