Atlantic Grupa gradi tvornicu u Novoj Gradišci: Vrijednost 120 milijuna kuna

Foto: Atlantic grupa

ATLANTIC GRUPA je potpisivanjem predugovora u Industrijskom parku Nova Gradiška započela ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane, priopćeno je danas iz Atlantic Grupe.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta. Nakon potrebnih priprema, početak gradnje tvornice planira se u travnju 2014. godine, a prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015.

“S velikim zadovoljstvom ulazimo u ovaj projekt, prije svega zbog toga što stvaramo novu vrijednost na najizravniji način – izgradnjom, proizvodnjom, zapošljavanjem, a u konačnici izvozom vlastitih proizvoda visoke kvalitete na svjetsko, primarno europsko tržište. Novi proizvodni pogoni projektirani su u skladu s najvišim standardima prehrambene proizvodnje i predstavljaju ulaganje u daljnji razvoj našeg segmenta sportske prehrane, ali i širi razvoj u srodnim područjima asortimana Atlantic Grupe u regiji JI Europe. U Novoj Gradišci naišli smo na iznimno razumijevanje i susretljivost predstavnika lokalne zajednice i veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici kroz razvoj vlastitog poslovanja pridonijeti razvoju ove poslovne zone.”, rekao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.
 
“Izuzetno nam je zadovoljstvo da je Atlantic Grupa odabrala Industrijski park Nova Gradiška kao najkvalitetniju od 93 analizirane poslovne zone. To je potvrda atraktivnosti Industrijskog parka kao jedne od najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj, kao i potvrda potpune opredijeljenosti Grada za stvaranje optimalnih uvjeta za privlačenje ulaganja i razvoj gospodarstva ovog kraja. U Atlantic Grupi smo dobili  vrhunskog i izuzetno korektnog partnera te ćemo učiniti sve, kao i u dosadašnjem tijeku pregovora, da ovo ulaganje bude samo početak jedne dugoročne, uspješne suradnje. Atlantic kao investitor može računati na punu profesionalnu potporu Grada i Industrijskog parka u svim fazama realizacije projekta. Radujemo se ovoj suradnji.”, komentirao je Željko Bigović, gradonačelnik Grada Nove Gradiške.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara