Atlantic Grupa u 2012. ostvarila prihod od pet milijardi kuna

Atlantic Grupa u 2012. ostvarila prihod od pet milijardi kuna

Foto: Atlantic Grupa

ATLANTIC GRUPA predstavila je rezultate poslovnog poslovanja za 2012. godinu u kojoj je ova tvrtka ostvarila ukupan prihod u iznosu od 5 milijardi kuna, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 4,8 posto.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije porasla je 14,9 posto na 575,1 milijuna kuna, dok je neto dobit nakon manjinskih interesa rasla 18,5 posto i iznosi 55,2 milijuna kuna. Iz Atlantic Grupe ističu kako je rast zabilježen u svim poslovnim područjima, a najviši je ostvaren u sektorima kave (8,9 posto), zdravlja i njege (7,8 posto) te delikatesnih namaza (7,6 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iznimno smo zadovoljni rezultatima u 2012. u kojoj je Atlantic Grupa ispunila najavljena očekivanja ostvarivši organski rast prihoda uz poboljšanje profitabilnosti. Razdoblje smo zaključili uspješnim projektom refinanciranja, kojim smo potvrdili status kompanije koja odgovorno planira i provodi poslovnu strategiju i uživa povjerenje međunarodnih razvojnih institucija i financijske zajednice", istaknuo je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Hrvatsko tržište najveće je pojedinačno tržište Atlantic Grupe s udjelom u ukupnoj prodaji od 26,6 posto, a slijede tržište Srbije s 24,9 posto, Slovenija s 13,2 posto, BiH sa 7,6 posto, ostala regionalna tržišta sa 6,4 posto te ključna zapadnoeuropska tržišta sa 7,3 posto. Tržište Rusije i ZND-a s udjelom od 5,0 posto u prihodima od prodaje bilježe najveći rast od 31,4 posto. Ostala tržišta sudjeluju u prihodu sa 8,9 posto.

Vlastite robne marke Atlantic Grupe sudjeluju u prodaji sa 72 posto, distribucija proizvoda robnih marki principala sa 15,9 posto, prihod od prodaje ljekarničkog lanca Farmacia sa 6,1 posto, dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 6 posto prodaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara