Australski tinejdžer pred sudom zbog sumnji u terorizam

Australski tinejdžer pred sudom zbog sumnji u terorizam

Screenshot: BBC

AUSTRALSKI tinejdžer koji je navodno planirao napad bombom pojavio se pred sudom za maloljetnike uz optužbe za terorizam, javlja BBC.

17-godišnjak je u petak uhićen u svom domu u predgrađu sjeverno od Melbournea. Policija tvrdi kako je njegovim uhićenjem spriječen plan detoniranja tri bombe koje su nastale u kućnoj radinosti.

Tinejdžer nije tražio jamčevinu te će ostati u zatvoru do 26. svibnja kada bi mu trebalo početi suđenje za planiranje i pripremanje terorističkog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nitko od članova njegove obitelji danas se nije pojavio na sudu, javljaju lokalni mediji dodajući kako se mladić nedavno ispisao iz škole te na društvenim mrežama objavljivao radikalne statuse.

Uhićenju 17-godišnjaka prethodilo je privođenje petorice muškaraca, također u Melbourneu, koji su navodno planirali napad na svečanost povodom Dana ANZAC-a.

Nakon što je policija u petak privela tinejdžera zbog sumnji na planiranje bombaškog napada, policija je detonirala tri bombe koje su pronađene u njegovom domu. Međutim, još uvijek ne mogu potvrditi koje su trebale biti mete napada.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara