Babić: Je li ovo Sjeverna Koreja ili Hrvatska? Ravnateljica virovitičke bolnice mora odstupiti!

Foto: Index

ŠTRAJK liječnika i sestara ušao je u peti dan, a dogovor s resornim ministarstvom i dalje nije na vidiku.

Nakon jučerašnjeg neuspjelog sastanka o novom kolektivnom ugovoru, predstavnici sindikata od Ministarstva zdravlja još nisu dobili poziv za novi razgovor. Predsjednik liječničkog sindikata Ivica Babić u međuvremenu je zbog, kako kaže, brutalnih pritisaka na štrajkaše u virovitičkoj bolnici gdje je i zaposlen, zatražio ostavku sanacijske upraviteljice.

"Pa pobogu, jel' ovo Sjeverna Koreja ili Hrvatska koja je članica EU?! Pravo na štrajk je zajamčeno zakonom, Ustavom, konvencijama koje su iznad Ustava, europskim zakonodavstvom. On je i temeljna pretpostavka za nastavak bilo kakvoga dijaloga s ciljem da se riješi štrajk, a mi to želimo, ravnateljica u Virovitici mora odstupiti", poručio je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministra Ostojića jučer je, kaže, izvijestio o smjeni svih šefova odjela te usporedio čistku s 'Bartolomejskom noći', krvavim obračunom francuskih katolika s protestantima krajem 16.stoljeća po direktivi tadašnjeg kralja Karla IX.

Ministar je obećao istragu svih pritisaka te poziv sindikatima kada stignu rezultati, kaže Babić.

"Evo, mi očekujemo poziv. Što se mene tiče, ja sam spreman i danas u neko razumno vrijeme odazvati se pozivu i nastaviti dalje, ali ovo se mora riješiti", rekao je Babić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara