Bacali lažan novac: U stampedu u Šangaju najmanje 36 mrtvih, među njima čak 28 žena

Bacali lažan novac: U stampedu u Šangaju najmanje 36 mrtvih, među njima čak 28 žena

Screenshot: CCTV

VEĆINA poginulih i ozlijeđenih u stampedu tijekom proslave Nove godine u središtu Šangaja su žene, uglavnom mlađe, a vlasti su otvorile istragu kako bi utvrdile što se dogodilo.

U stampedu je poginulo najmanje 36 ljudi, a najmanje 47 je ozlijeđeno od kojih 13 teško pa bi konačan broj poginulih mogao biti i veći.

Mnogi poginuli i ozlijeđeni bili su studenti. Među poginulima je 28 žena. Prvih deset žrtava koje su identificirane u dobi su od 16 do 36 godina, doznaje se iz službenih izvora.

Ozlijeđeni su smješteni u najmanje tri gradske bolnice. Na liječenju ih je zadržano 40.

Kineski predsjednik Xi Jinping zatražio je hitnu istragu o uzrocima nesreće, prenijela je Xinhua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po iskazima očevidaca na kineskim društvenim mrežama, kaos je izazvalo bacanje "novogodišnjeg novca" sličnog novčanicama od 100 dolara.

Objavljene fotografije prikazuju lažne novčanice na kojima je otisnuto "Nova godina 2015." te naziv noćnog kluba iz kojega su bacane.Nesreća se dogodila na promenadi Bund, smještenoj u bivšoj financijskoj i trgovačkoj četvrti i poznatoj po svojoj kolonijalnoj arhitekturi, mnogobrojnim restoranima i luskuznim buticima.

Na promenadi se tradicionalno održavaju dočeci Nove godine. Ove godine doček je organiziran na jednom drugom dijelu jer su vlasti strahovale da bi se zbog velikog broja ljudi moglo nešto dogoditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara