Bajs odbio vratiti HSS-u saborski mandat: Ili me isključite ili ukinute suspenziju

Bajs odbio vratiti HSS-u saborski mandat: Ili me isključite ili ukinute suspenziju

Foto: Damir Krajač/Cropix

HSS-ov saborski zastupnik Damir Bajs odbio je vratiti saborski mandat kojeg je dobio kao zamjena za tadašnjeg predsjednika stranke Josipa Friščića. Ultimatum da najkasnije s današnjim danom vrati mandat kako bi ga dobio aktualni šef stranke Branko Hrg od Bajsa je zatražilo predsjedništvo stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je danas izjavio kako je Hrg u 2. izbornoj jedinici bio 14, na listi, a on drugi iza nositelja Josipa Friščića koji mu je nakon izbora rekao da ide u političku mirovinu i kako smatra da bi on kao koordinator trebao dobiti saborski mandat, a prije mjesec dana da se nema namjeru vratiti u sabor. "Ili me isključite ili ukinute suspenziju", poručio je predsjedništvu stranke.

"Ovo traje 5 mjeseci i to je predugo. Trebalo je ustanoviti jesam li ja HSS-ovac ili nisam, to ne mogu ja reći, neka to kaže predsjedništvo, koje je izreklo jednu tezu da HSS nema svog zastupnika u Saboru, ali sam smatrao da sam HSS-ovac. Predsjedništvo ima moć i ima pravo i to je njihova demokratska mogućnost da me isključe iz stranke ili da mi skinu suspenziju pa da onda razgovaramo o tom mandatu ili bilo čemu drugome", rekao je Bajs.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara