Baldasar HDZ-u: Nisam krivotvoritelj, došlo je do pogreške gradskog službenika

Baldasar HDZ-u: Nisam krivotvoritelj, došlo je do pogreške gradskog službenika

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar opovrgnuo je danas optužbe gradskog HDZ-a da je krivotvorio odluku o dodjeljivanju poslova gradskoj tvrtki Spalatum DM, koju je jučer Gradsko vijeće i prihvatilo iako ta tvrtka nije registrirana za postavljanje reklamnih sadržaja.

Kako je rekao Baldasar, pogreškom gradskog službenika zamijenjen je tekst pri registraciji djelatnosti tvrtke drugim tekstom koji se našao kod vijećnika na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Radi se o minornim razlikama koje ćemo ispraviti doregistracijom. Dvije stvari su ubačene, četiri skinute, a dvije dodane. Izvršna vlast može promijeniti registraciju i djelomičnu djelatnost tvrtke, a isto tako može promijeniti ime, čak i sjedište. To su ingerencije gradonačelnika i prema tome nisam prekršio zakon", odgovorio je gradonačelnik Baldasar koji je danas bio na u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Split gdje potpisan kolektivni ugovor.

Kako je rekao, tvrtka je tek počela raditi u svibnju i ima tri zaposlenika, a to što radi HDZ nazvao je čistim politikantstvom. Najavio je da će uskoro ispraviti izmjene teksta u registraciji za obavljanje poslova te je dodao da je djelatnost koja joj je dodijeljena na jučerašnjemu Gradskom vijeću legalna. "Pet puta smo ponovili da se oni ne bave oglašavanjem i marketingom, nego iznajmljivanjem prostora za takvo oglašavanje. Ne znam koliko više puta to moram ponoviti. HDZ očito koristi svoje pravo da kritizira, no mislim da su pretjerali. Neka puste da tvrtka odradi svoj posao", rekao je Baldasar.

Na pitanje novinara zašto se ta odluka morala tako hitno odraditi te zbog čega se nije pričekalo da se donese nove odluke jer u tom slučaju ne bi bilo toliko problema, gradonačelnik je odgovorio kako vjeruje da bi i tada bilo problema. Istaknuo je kako su - čim se ta tvrtka osnovala, s obzirom na to da je bila dio njegove kampanje i programa - počeli problemi. Priznao je kako nije želio povući tu točku jer za to nema razloga, ali i zato što ne želi svaki put popuštati takvoj destrukciji. "Želim da tvrtka radi ono za što je stvorena te da građani Splita od toga imaju koristi", odgovorio je Baldasar, ističući kako današnja gradska vlast čisti dugove koje im je u 'dotu' ostavio HDZ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara