Baldasar: Vijećnici me mole da nekog zaposlim; Puljak: Ne tražimo usluge od Baldasara

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar izjavio je danas novinarima kako je izvrgnut molbama svih gradskih vijećnika da posreduje u zapošljavanju, a predsjednica kluba vijećnika Nezavisne liste Marijana Puljak opovrgnula je njegove tvrdnje ističući da su vijećnici te liste od njega tražili uslugu.

"Nema vijećnika koji me nije zamolio da zaposlim nekoga, nema nikoga tko dolazi tamo (u Banovinu), osim vas iz medija, tko me nije molio za neku vrstu zapošljavanja ili pomoći kod zapošljavanja", rekao je danas novinarima Baldasar u Gradskoj luci na vježbi o postavljenoj eksplozivnoj napravi u brodu.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi s ulogom u zapošljavanju ljudi u Splitu Baldasar je rekao kako je "samo nekoliko puta" intervenirao pri zapošljavanju "iz ljudskih razloga, jer se radilo o teškim obiteljskim prilikama i o teškim ljudskim sudbinama".

Na takvu Baldasarovu izjavu Nazavisna lista Marijane Puljak reagirala je priopćenjem u kojem se navodi da četvero vijećnika te liste, koja se zove "Za pametne ljude i pametni grad“, nije nikada tražilo nikakvu uslugu od gradonačelnika Baldasara, niti im je to palo na pamet.

"Vrijeđa nas neistina izrečena od gradonačelnika", navodi se u priopćenju koje je potpisala Puljak i dodaje kako zato od njega traže javnu ispriku te zaštitu predsjednika Gradskog vijeća Borisa Ćurkovića.

"Nama je već jasno kako je način rada gradonačelnika sveden na sitne i krupne političke trgovine, stranačka i prijateljska uhljebljivanja, ali želimo jasno reći kako se mi ne ponašamo niti razmišljamo na takav način", poručila je Puljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara