Baldasar šokirao HDZ-ovce i ne samo njih: Što mene pitate za otkaze u Pošti, Grad Split s tim nema veze!

Foto: Hina, Index

SPLITSKI HDZ-ovci uputili su pitanje gradonačelniku Ivi Baldasaru što misli o brojnim otkazima i zatvaranju radnih mjesta u Pošti u Splitu. Činilo im se logično pitati Baldasara jer mu je slogan kampanje bio Split je bitan, pa je pretpostavka da je gradonačelnik zainteresiran što mu se događa u gradu, tim više što u Nadzornom odboru HP-a sjedi direktor njegove kampanje, bivši glavni savjetnik, a danas pročelnik Ureda Grada Splita Drago Davidović. 

Baldasar poručio HDZ-ovcima da za poštu pitaju gosta ministra

Odgovor je šokirao HDZ-ovce, ali ne samo njih. Naime, splitski gradonačelnik poručio im je da su pogriješili adresu za upit.

"Hrvatska pošta nije u nadležnosti Grada Splita, a Dragu Davidovića u Nadzorni odbor imenovala je Vlada. Preporučujem da se za sva pitanja u vezi Hrvatske pošte obratite resornom Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture", galantno je Baldasar uputio HDZ-ovce na gosta ministra kojem su Splićani dva sata ručka platili gotovo 10 tisuća kuna, o čemu je Index već pisao.

Zaposlenici splitske pošte u strahu od otkaza, a Baldasar ni sam ne zna koga je sve zaposlio

Predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića zabrinula je stagnacija HP-a u Splitu te sve veći broj poduzeća koja preuzimaju njihov posao, kao i brojne poruke očajnih zaposlenika koji strahuju od otkaza. Škorić se nadao da bi Baldasar mogao nešto znati o tome, kao i o zamjeni nekretnine u središtu Splita s HT-om, te ukidanju radnih mjesta u Splitu i otvaranju novih u Zagrebu, no prevario se.

Baldasar o tome zapravo ništa ne zna, kao što ne zna ni tko se sve od djece i rodbine njegovih stranačkih kolega pozapošljavao u gradskim firmama. 

Index je o otkazima u splitskoj pošti i zamjeni nekretnine u Ulici Kralja Tomislava s HT-om već pisao koncem prošle godine. Tada je bilo 127 prekobrojnih, a Uprava je otkaze pojasnila padom prometa. Za svoju bivšu zgradu u centru Splita, Pošta bi ubuduće trebala plaćati najam HT-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara