Bandić: Imamo još puno toga za napraviti

Bandić: Imamo još puno toga za napraviti

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

NA OKRUGLOM stolu u dvorani Lisinski povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić istaknuo je kako je zadovoljan dosadašnjim radom na razini Grada Zagreba po tom pitanju.

"Ponosan sam na ono što smo zajedno napravili. Manje sam ponosan na ono što nismo, ali imamo još toga puno za napraviti. Ako se mene pita što nismo napravili, nismo srušili velikim dijelom barijere u ljudskim pravima kada su ljudi s invaliditetom u pitanju. Mislim da na tome moramo najviše raditi", istaknuo je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bandić ističe kako smo po pitanju pristupačnosti među vodećima u Europi ali ima još planova za realizaciju.

"Ako smo zadnje tri godine drugi ili treći po dostupnosti i pristupačnosti u Europi između dvije tisuće gradova, onda stvarno možemo biti ponosni da smo nešto napravili. Ali ima još puno puno toga i u infrastrukturi koja nam je zadaća u zagrebačkoj strategiji 2011.-2015. i pozivam vas da to zajedno napravimo", rekao je Bandić.

Već sljedeći tjedan Bandić je dogovorio radni sastanak sa pročelnicom Višnjom Fortunom kako bi se riješili problemi s prostorom pojedinih udruga.

"Jedna udruga traži stana kako bi mogla funkcionirati. Idući tjedan ćemo najprije imati sastanak u Gradskoj skupštini, a prije toga ćemo imati jedan radni u Gradskoj upravi gdje ćemo pokušati do Nove godine riješiti prostore za sve one udruge koje nemaju prostore ili imaju neadekvatne prostore, to je prioritet da se riješe prostori za osobe s invaliditetom", poručio je zagrebački gradonačelnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara